Stigende affaldsmængder på genbrugspladserne

29.09.2020

15,5 % så meget er affaldsmængden på genbrugspladserne steget med i de første 7 måneder af 2020.

Biler der holder i kø til at komme ind på Holstebro Genbrugsplads.Biler der holder i kø til at komme ind på Holstebro Genbrugsplads.

I de første 7 måneder af 2020 er affaldsmængden gennemsnitlig steget med 15,5 % på genbrugspladserne i Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommuner.

I Nomi4s kan vi se, at borgerne har været mere hjemme end de plejer på grund af Covid-19 pandemien, så der har været tid til at rydde op i skuffer og skabe, på lofter og i kældre.

Der er også mange, som har benyttet tiden til mindre eller større hjemlige projekter, og det har også givet ekstra affald på genbrugspladserne.

Det er positivt, at affaldet ender på genbrugspladserne og bliver behandlet miljømæssigt korrekt og dermed kan blive genanvendt til nye produkter.

Der stilles i dag store krav om højere genanvendelsesprocenter, og der sker hele tiden forbedringer på området, ligesom adgangen til direkte genbrug forbedres. Alt sammen noget genbrugspladserne har en stor andel af.

De stigende affaldsmængder på genbrugspladserne er dog også forbundet med ekstra omkostninger. Der er negative priser på ca. 95 % af affaldsmængden, så det er forbundet med større udgifter når affaldsfraktionerne skal sælges. Udgifter der medfører større gebyrer for den enkelte husstand i de fire kommuner.

Jo mere affald jo større omkostninger, men også omkostninger, der bidrager til bæredygtighed og ressourceudnyttelse.

Genbrugspladserne bliver benyttet flittigt, og i 2019 besøgte en gennemsnitlig husstand/fritidshus genbrugspladsen 11 – 13 gange og afleverede 1 ton affald i løbet af året.

 

Tilbage

Nomi4s logo       Nomi4s i/s        Hjermvej 19        7500 Holstebro          

keyboard_arrow_up