Hvorfor bruge kompostorm?

Kompostering med kompostorm adskiller sig ikke væsentligt fra almindelig kom­postering, men kompostorm fremmer komposteringsprocessen.

Kompostorm sikrer en god beluftning af komposten og holder lugtgener helt væk eller på et acceptabelt niveau. Du kan evt. nøjes med at belufte kom­posten med en beluftningsstok. Du skal ikke være bange for at bruge beluft­ningsstokken for meget, selvom du kom­mer til at ødelægge nogle orm, når du stikker ned i kompostmassen.

Hvordan og hvornår trives kompostorme?

Kompostormene sætter ekstra fart i processen, men de er kræsne og stiller krav - er de ikke tilfredse går de hjemme fra.


Frost og kulde

Kompostormenes aktivitet ophører omkring 5˚. Bliver temperaturen lavere, klumper ormene sig sammen i bunden og i midten af beholderen, hvis de ikke kan komme væk.

Bliver de udsat for hård frost over læn­gere tid, dør de. Så hvis du vil være helt sikker på, at en god bestand overlever vinteren, må du tage en spandfuld kom­post med mange orm fra, og stille den et frost-frit sted i vintermånederne.

Sol og varme

Kompostering med kompostorm forlø­ber bedst, når kompostbeholderen står i skyggen om sommeren.

Kompostormene trives bedst ved 23˚. De får det for varmt ved 26˚ - og de dør ved ca. 30˚. Hvis du tilfører beholde­ren for store mængder frisk affald eller gødning fra husdyr på én gang, risikerer du at komposten begynder at udvikle så megen varme, at ormene eller deres afkom dør.

       Nomi4s i/s        Hjermvej 19        7500 Holstebro          

keyboard_arrow_up