Pap
Vi omgiver os dagligt af pap og karton til emballering af fødevarer og til beskyttelse af varer, som vi dagligt transporterer rundt. Pap er ikke affald, men en ressource, som kan genbruges op til 20 gange.
Genanvendelse af pap
Det er meget billigere og langt mindre forurenende at genanvende pap end at producere nyt pap.
Sådan bortskaffer du pap
Alle private husstande er omfattet af en obligatorisk indsamlingsordning for pap. Alle private husstande har en beholder til pap.
Beholderen tømmes hver 2. uge. Se tømningsdage på Min Side.
I Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommune er beholderen til pap 2-delt. Den benyttes også til papir, mad- og drikkekartoner samt plast. Papaffaldet lægges i rummet sammen med papir. Beholderen bliver tømt af en speciel renovationsbil, som ligeledes har to rum. Derved sikres, at papir og pap ikke bliver blandet sammen med mad- og drikkekartoner samt plast. Papir og pap sendes direkte til genanvendelse.
Hvad er pap?
Pap- og kartonemballager fra husholdningerne er f.eks. papkasser, bølgepap, æsker fra morgenmadsprodukter som havregryn og cornflakes, æsker fra tandpasta, æggebakker samt paprør fra toiletpapir, køkkenruller og husholdningsfilm m.m.
Du kan også komme af med dit pap på følgende måder:
- at aflevere pap på genbrugspladserne.
- at tilmelde pap til storskraldsindsamling. Tilmeld på Min side
Husk altid, at pap skal være rent og tørt!
Hvorfor sortere pap?
Når du sorterer pap til genanvendelse, bliver det til nyt pap. Det sorterede pap bliver opløst i vand på et anlæg og bliver herefter til genbrugspap. Pappet kan fx. blive til nye papkasser, køkkenruller eller æggebakker. Når du sorterer pap, er du med til at spare på råstoffer som fx træ. Pap kan blive genanvendt igen og igen.