Bliv klogere på, hvordan du skal håndtere dit affald

Find og vælg den affaldstype, du vil vide mere om herunder.  

Restaffald

Restaffald er det affald, der er tilbage, når affald, der kan genbruges, genanvendes og farligt affald, er sorteret fra. 

Læs mere om restaffald her

Storskrald

Hvis du ønsker at komme af med dit storskrald, har du flere muligheder. Du kan vælge at aflevere det vores genbrugspladser eller at få det hentet på din adresse 6 gange årligt.

Se mere her

Haveaffald og kompost

Du kan aflevere dit haveaffald på vores genbrugsplads eller få det afhentet på din adresse 6 gange årligt. Men du kan også bruge haveaffald og det grønne madaffald i din køkkenhave.

Se mere her

Byggeaffald for private

Ved nedrivning eller renovering af bygninger og anlæg, som omfatter mere end 10 kvm. eller frembringer mere end 1 tons affald, skal du huske at anmelde dit affald til kommunen.

Se mere her


Farligt affald

Det er vigtigt, at du klargør dit farlige affald til aflevering, så det hverken skader miljøet eller mennesker. Se her, hvordan du skiller dig rigtigt af med farligt affald i din kommune.

Se mere her

Glas og flasker

Alle former for glasemballage til mad- og drikkevarer har stor genbrugsværdi, og skal derfor altid sorteres fra dagrenovationen og puttes i beholderen til glas. Er du i tvivl om, hvad der må ryge i beholderen til glas?

Se mere her

Papir

Papir kan genanvendes cirka 6-7 gange før fibrene i papiret er slidt op. Det er derfor vigtigt, at du hjælper os med at sortere det rigtigt.

Se mere her


Pap og karton

Som privat husstand kan du hjælpe os med at genanvende pap og karton på flere måder. Du kan enten aflevere det direkte på genbrugspladsen eller tilmelde dig storskraldsindsamlingen for pap og karton.

Se mere her

Metal

Det er billigere og langt mindre forurenende at genanvende metalemballage end at fremstille produkter af nyt materiale. Se mere om, hvad du kan smide i beholderen til metal.

Se mere her

Plast

Hård plastik kan bruges igen i mange nye produkter, f.eks. havemøbler, stole, lamper, kontorartikler, fleecetrøjer, filt, urtepotter og vejkegler.

Se mere her


PVC

PVC er et af de mest anvendte plastmaterialer. PVC kan ikke sendes til forbrænding. 

Se mere her

Deponi

Se filmen om affaldsdeponiet i Kåstrup.
Filmen er optaget i 2017, og viser deponiet og daglig drift.

Se videoen om deponi

Har du spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os.
 

Ring tlf.  96 10 62 40 eller skriv til borgerservice@nomi4s.dk

Nomi4s logo       Nomi4s i/s        Hjermvej 19        7500 Holstebro          

keyboard_arrow_up