Papir

Papir er et værdifuldt genbrugsmateriale, der anvendes som råstof i mange produkter bl.a. aviser, kuverter, skrivepapir, kaffe- og tefiltre, tapetpapir toiletpapir og køkkenruller.

Piktogram papir

Genanvendelse af papir

Genanvendelse af papir gavner miljøet, og ved at genanvende papiret igen og igen spares masser af træ, vand energi og kemikalier. Det er derfor vigtigt, at vi sorterer og indsamler det rigtigt, i stedet for at komme det i restaffaldet, som brændes.

Papir kan genanvendes cirka 6-7 gange før træfibrene i papiret er slidt op. Kvaliteten på genbrugspapir er efterhånden lige så god som papir produceret af jomfrueligt materiale. 

​Sådan bortskaffer du papir

Alle private husstande er omfattet af en obligatorisk indsamlingsordning for papir, som er betalt via genbrugsgebyret. Alle private husstande har en beholder til papir. Beholderen tømmes 8 gange årligt. Se tømningsdage på Min Side.

I Holstebro, Lemvig, Skive og Struer Kommune er beholderen til papir 2-delt. Den benyttes også til metal- og plastemballage. Papiraffaldet lægges i det lille rum. Beholderen bliver tømt af en speciel renovationsbil, som ligeledes har to rum. Derved sikres, at papiret ikke bliver blandet sammen med metal- og plastemballagen. Papiraffaldet sendes direkte til genanvendelse.

Du kan også komme af med dit papir på følgende måder:

  • aflevere papir på genbrugspladserne.
  • tilmelde papir til storskraldsindsamling. Tilmelding på Min side

 

Hvad kan afleveres som papir?

Ja tak

Aviser
Reklamer
Tryksager
Printerpapir
Ugeblade
Kuverter

check-circle-1

Nej tak

Pap (pap)
Karton (pap)
Æggebakker (pap)
Gavepapir/voksbelagt papir (småt brændbart)
Papir med madrester (restaffald)

road-sign-banned

Informationsfilm om papir


Sådan genanvender du dit papiraffald


Hvad sker der med papir der afleveres til genanvendelse? 

Nomi4s logo       Nomi4s i/s        Hjermvej 19        7500 Holstebro          

keyboard_arrow_up